Wednesday 2 October 2013

Glasshouse mountains + week around

Hanging around...

Tak další zápis z našich cest :) Týden se s týdnem sešel, zatím poznáváme, co se dá (i v supermarketu, co tu mají). Ráno nás budí ptáci křiklouni a světlo (nasazujeme očáky!!!) a taky vedro...vedro vedro vedro a je to čím dál tím vedrovější :) Jsem zvědavá, jak to bude a měsíc, až budeme odjíždět.

Tak, co jsme dělali kromě výše zmíněného? Jeli jsme se vykoupat na Caloundra beach a pracovali jsme na Brisbane festivalu, kde jsme pomáhali v Chocolate&coffee Heaven. Celý den jsme podávali soft drinky a večer okoukli ohňostroj :) Byl dlouhej.

No a pak jsme kravili na Caloudra (?) beach :)
Lukas&Amálka a Roman&Leninka :D

___

Glasshouse mountains

Ale tak zpět k tématu - včera jsme vyrazili do Glasshouse mountains. Glasshouse, protože kdysivá připomínaly tyto divnohory námořníkovi (asi nějakému slavnému - jsem líná dojít se podívat) jeho Glasshouse v Anglii. Nejsou ze skla, ale mají takový zvláštní profil. Z dálky vypadají fakt zajímavě.

Jsou to kanály od sopky, která tam kdysi bývala a celá se pak oderodovala a zbylo tohle :) Rozhodli jsme se vylézt na tu malou úplně vpravo, na ty větší je potřeba vybavení, a to s sebou nemáme. Případně jsou tam nějak popadané šutry, a tak jsme to hlouběji nezkoumali a prostě se vydali na tu malou, ze které je pěkný výkled na okolí. 
Ještě musíme ukázat, jak jsme jezdili po okolí hor. Zděněk má 4x4 auto, takže jsme se vydávali cestou necestou. Kdybyste se mě zeptali předtím, řekla bych, že by mě to asi nebavilo, ale ta divoká cesta (plus docela i rychlost) mě vzadu docela zabavila :D


A takhle vypadalo okolí cesty


No a pak jsme šli na tu horu (ne tuhle :)
Cesta (podle ukazatele 2h, 2,8km okruh) nám nahoru zabrala asi 20 minut a byla to fakt easy procházka po chodníčku. Australská "čtyřka", tak jsme zvědaví, kam až stupnice vede :)
Po cestě nám bylo vedro. Jak jinak :) Poprvé jsme měli možnost spatřit náznaky deštného lesa. Divnostromy atd. Musím říct, že pořád koukám(e), jestli se někde nemihne nějakej pavouk. Potkat je nechci :) Na vrcholu byly kameny a skalky a proháněly se tam hejna motýlů. Bohužel tak rychle, že jsme nestihli žádného vyfotit. Ale začínají se vybarvovat a zvětšovat  - v porovnání s tím, co známe doposud. 





Zvrchu byla krásně vidět ananasová pole, sady s makadamovými ořechy a ostatní zemědělská produkce. A samozřejmě hory a moře taky. Jsme překvapení, že je to tady tak zelený. Mysleli jsme, že to bude buš a takový to suchý podnebí a ono jsou tu deštné lesy a spousta zeleně. No jen pohleďte :)


A rostou tu kukuřičné štětky na lahve :)

A věřte, nevěřte, den tímto neskončil. Pak výlet pokračoval, ale to až příště. Dobrooou :D





No comments:

Post a Comment