Monday 21 October 2013

Výlet do Byron Bay


Padl návrh na společný výlet na kemping s Lukášem a se Zdendou. Po dlouhých debatách u večerního piva zvítězil jih. Vydali jsme se tedy k Byron Bay Zdendovo červeným Šemíkem. Po asi 2 hodinách v autě, kde bylo totální vedro, jsme dorazili do Spring Brook NP k místu zvanému Natural Bridge. V noci by v jeskyni měli být vidět svítící červi, takhle přes den "jen" pěkný vodopád, ke kterému vedla cestička skrz rainforest:



 Potom jsme se vydali přes tuhle kalderu po bývalé sopce do Hippie městečka Nimbin,


opuštěné to vesnice v horách, kde se v 60. letech usídlili děti květin a od té doby tu žijí. Všecko je pomalované a popsané hesly typu don't drink and drive, smoke and fly atd :).


Tady jsme se pak po cestě chtěli vykoupat, ale bylo celkem nehezky a málo vody, tak jsme pokračovali dále k oceánu.


Tohle byla pláž na Broken Head. Ktrom nás tam bylo pár dědečků co se šli navečír koupnout na Adama, jinak nikdo. Pak jsme jeli ještě kousek off-road dál, a tam začala 7-miles Beach, kde jsme nakonec zakempili. A tam už jsme neviděli nikoho, jen auta podobných dobrodruhů, co si našli místečko někde poblíž.



Jeďte opatrně, pozor na ježury...


Tohe už je pláž při výstupu k majáku v Byron Bay, tam co končí je za skálou ta s dědečkama, a pak za další skálou ta, kde jsme spali.


Nejvýchodnější bod pevninské Austrálie:


A okolí...


Tohle je úplný konec horní fotky, najdete na ní tenhle "bazének"? Mimochodem, Róma vypadá, že se mu stýská po japonsku :).


Když byste se podívali blíž...


...tak uvidíte delfíny:



 A nakonec u majáku Fingal Head kousek zchlazené čedičové lávy a poslední koupačka dne...


Pak už jen hambáč v Gold Coast a večer jsme byli doma jak na koni, teda v Šemíkovi.

No comments:

Post a Comment