Saturday 12 October 2013

Náš velký výlet - day 2 - Girraween NP -> Border Ranges NP

Druhý den ráno jsme vyrazili spěšně, páč jsme již byli online :)
Protože bylo hodně brzy, začali jsme potkávat mega moc klokanů!!! Hopsa hopsa. Na parkovišti v NP Girraween jsem si je dokonce mohla fotit ze vzdálenosti asi 1 m, jsou zvyklí na lidi. Přes den, kdy je vedro, klokani zalézají chrápat a jsou aktivní od soumraku do rána. V pohodě přede mnou tlačili trávu a nijak zvlášť si mě nevšímali. Ale když jsem se začala pohybovat rychleji, odhopsali pryč.






Po snídě jsme vyrazili na The Pyramid - něco jako Bald Rock ve tvaru pyramidy. Výstup byl nejdříve po schůdkách (ehm) a pak prudce po hladkém kameni nahoru. Bylo to fakt hodně prudký, ještě víc než Bald rock, docela nářez :) Ale boty opět
držely.
Cestou nahoru jsme potkali dva děduly, kteří nás nejen rozsoudili (byla to Mléčná dráha nebo Mlhoviny - co je Jižní kříž), ale i nám povyprávěli o okolí a ptali se nás na různý věci o Evropě.
Na vrcholu tentokrát Roma zdolal šutr a i jsme si vyzkoušeli, jestli udržíme stojací skálu. Udrželi.
Výhled byl fakt parádní. Viděli jsme skálu ve tvaru želvy a sfingu, Bald Rock, který ale nebyl moc poznat, protože z druhé strany není tak "plešatej". Taky jsme viděli místního ještěráka a spoustu zajímavých míst. Opět azůro, takže jsme se pekli :)
















Pak jsme se vydali ke Granite Arch - něco jako dolmen, ale nebyl postaven, nýbrž vytvořen přírodou a trvalo to velmi dlouho.
A pak jsme si řekli, na základě obrázku, že se vydáme ještě k The Junction - soutoku dvou říček, která na obrázku vypadala supr, že se tam vykoupeme. Když jsme tam s jazykama na vestě (jen kvůli vedru, jinak to bylo piánko po rovince) došli, zjistili jsme, že jarní hladina je dost nízká a je to takovej stojatej žabinec. Ale stejně jsme se vykoupali, haha :)





Z Girraween jsme se začali posunovat směr Border Ranges NP. Bylo to nějakých 150 km, takže jsme jeli a koukali na krajinu, která byla extrémně zelená. Akorát jsme byli leniví zastavovat, tak jsme občas něco vyfotili z auta.



Zastavili jsme se i na nákup, abychom si mohli večer ogrilovat masíčko. Nutno podotknout, že místní "lidl" (aldi) má teda opravdu velký výběr chlazeného masa na gril. Vyzrálý steaky a tak. Labůžo. Takže jsme dojeli do Border Ranges, zakempili v Tree top campingu a večer udělali krásný hamburgery a strašně se přecpali.
Ten den končily prázdniny a oba kempy, co jsme projeli, byly úplně prázdný.
Večer začal koncert koal (ngáááá....ngááááá)a samo papouchů a tak. Jeden papouch má obzvlášť zajímavý projev - zní to jako bič, který se ale nejdřív jakoby "nabíjí" a pak švihne - prý je to samec a samice - tak ty nám taky hráli :)



No comments:

Post a Comment